Кућа од срца седмочланој породици Зечевић

Породица Зечевић је након бомбардовања 1999. године била приморана да напусти своје огњиште у општини Дечане и од тада до изградње куће у Орашцу били су подстанари. Удружење „Наша будућност“ је направила увид у потребе породице за решавање стамбеног питања, одмах након стеченог увида направљен је стратешки план за решавање овог случаја. Породица Зечевић је преузела обавезу да реши питање грађевинског плаца, а удружење је преузело обавезу за израду пројекта за изградњу породичне куће. Након решавања тог питања уследиле су конкретне активности у проналажењу потенцијалних донатора и сам почетак грађевинских радова. За кратак временски период обављени су грађевински радови од темеља до крова.


Чланови удружења “Наша будућност” донирали крв у КБЦ-у К. Митровица

Двадесет чланова удружења Срба Косова и Метохије и Босне и Херцеговине „Наша будућност“ са седиштем у Аранђеловцу, данас је добровољно дало крв на одељењу Трансфузије КБЦ-а Косовска Митровица. Ово је трећа година заредом како чланови Удружења Видовдан проводе на Косову и Метохији и притом на овај хуман начин, помажу људима на овом подручју.


Представништво Српске донирало 350 књига аранђеловачкој библиотеци

Директор Представништва Републике Српске у Србији Млађен Цицовић са сарадницима посетио је општину Аранђеловац у оквиру акције даривања књига из Српске библиотекама у Србији. Заједно са директором Цицовићем у посети Народној библиотеци „Свети Сава“ у Аранђеловцу био је и директор Специјалне библиотеке за слепа и слабовидна лица из Бањалуке Желимир Радиновић, који је у име ове бањалучке библиотеке поклонио аудио-издања и издања књига за слепа и слабовида лица, пре свега, Монографију Бањалуке, као и издања која су припремили поводом обeљежавања Првог светског рата.


Здравствени центар Аранђеловац и Фонд за заштиту животне средине организују предавање на тему “Образовне активности и јачање свести о значају заштите животне средине“.

О изложености ризицима по здравље деце у школској средини говориће мр.сц мед Бранислава Матић, Институт за јавно здравље Др Милан Јовановић- Батут , Београд. О здравственим аспектима исправности воде за пиће говориће др Лјиљана Јовановић, министарство здравља а очекују се и предавања проф др Наде Живановић, Институт Никола Тесла, на тему Фактори развоја еколошких система као и излагање председника Удружења “Наша будућност“ Предрага Вјештице на тему Здравље и породица.


Монодрама "Мудри и јуначки војвода Јанко Катић"

Поводом Дана Српске у Србији 2016. године аранђеловачка публика је имала част да у дворани Парк погледа монодраму "Мудри Јанко Катић" у извођењу глумца Александра Дуњића, под покровитељством Републике Српске. Удружење "Наша Будућност" је, на челу са председником Предрагом Вјештицом, било домаћин овог културног догађаја, приредивши гостима пријатан боравак.


Додела пакетића

Удружење је у просторијама „Дома омладине” Аранђеловац, поводом српске православне Нове Године и Божића организовало доделу пакетића најмлађима. Користимо прилику да се од срца захвалимо свим донаторима који су помогли да ови малишани улепшају празнике!


„Дани Српске у Србији 2016”

Удружење је са својим члановима присуствовало културној манифестацији „Дани Српске у Србији” одржаној у Сава Центру. Догађају је присуствовало 50 чланова удружења. Средства за превоз чланова (у виду новца за плаћање аутобуског превоза) обезбедила је Српска православна црква „Петра и Павла” Аранђеловац.